Octavi Rumbau
News
Music
About

ContactAcerca de
A propòsit de
À propos


Compositor barceloní el treball recent del qual es concentra en la cerca de nous espais sonors de la interacció entre instrument i electrònica, a més d'aprofundir en la mal·leabilitat del temps musical i les seves paradoxes.

Les seves obres són interpretades en nombrosos concerts, encontres i festivals d'arreu d'Europa i Amèrica del Nord. Ha rebut encàrrecs de l’Auditori de Barcelona, Fundació Tàpies, ME_MMIX, Bcn216, CrossingLines, Festival d’Òpera de Butxaca, Orquestra de Barcelona, UMS'n JIP/Festival Mixtur, Duo Links, Rémi Durupt, Miguel-Ángel Lorente, etc. També ha col·laborat, entre altres, amb l’Ensemble Multilatérale, Taller Sonoro, Ensemble Links, Spanish Brass Luur Metalls, Funktion, Orchestre de la Lorraine, Orquestra de las Islas Baleares, Alberto Menchén, Laurent Durupt, Jan Gerdes i Philippe Spiesser. És el compositor convidat a l'Auditori de Barcelona durant la temporada 2017/2018.

Pianista de formació clàssica, inicia els seus estudis de Composició amb Enric Palomar, Yoshihisa Taïra i Agustí Charles. Més tard, es trasllada de nou a París per realitzar els estudis de Composició al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París (CNSMDP)  amb el guiatge de Frédéric Durieux i d'Orquestració amb el de Denis Cohen. En paral·lel, realitza el cursus anual d'informàtica musical de l'IRCAM.

Rep vàries distincions entre les quals el premi Concurs de Composició Frederic Mompou 2005, el premi Concurs de Composició Dolors Calvet i Prat 2008; el Premi Concurso de Composición Colegio de España i del Instituto de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) 2012, l'ajuda per a creadors de la Fundació Phonos 2012 de la Universitat Pompeu i Fabra de Barcelona i el 1er premi Berliner Opernpreis 2013. Durant els últims anys, ha rebut el recolzament de diferents institucions, entre les quals:  la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura espanyol.

Actualment és professor d'electroacústica al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i d'orquestració a l'Escola Superior d'Estudis Musicals
Taller de Músics de Barcelona.

Octavi Rumbau és membre de Placa [Base Collective Instrumental].